Bewaak de planning

Markeer regelmatig de voortgang en bespreek met de aannemer(s). Dit voorkomt verrassingen later.

Een goede planning is voor het werk van groot belang. De planning "op orde" betekent ook dat de aannemer het project beheerst. Op basis van de planning maakt u afspraken over de oplevering van het werk.
Toets wekelijks de voortgang in overleg met uw toezichthouder of met de projectleider van de aannemer. Controleer ook zelf op de bouwplaats.

Bij een restauratie komt u echter ook vaak onverwachte zaken tegen die danig van invloed kunnen zijn op de planning. Zodra deze zich voordoen moet u zich verdiepen in de planningsconsequenties en nieuwe afspraken maken met de aannemer. Voor de start van de bouw kunt u een risico-analyse maken, eventueel zelfs samen met de aannemer.

Tips:

  • maak een risico-analyse en verwerk de resultaten in de planning
  • zorg dat de planning onderdeel uitmaakt van het contract met de aannemer
  • neem voldoende tijd op voor een goede oplevering (vaak wordt gewerkt met een vooroplevering en een definitieve oplevering)

Zoeken

Thema's